Després de reunit el jurat es fa una preselecció de les diferents candidatures que passen a la final:

CATEGORIA: Premi al Mèrit Faller Individual o Col·lectiu

Candidatura 1
Iván Ortiz i Silverio

Faller de la falla Enric Valor, trenta-tres anys de faller. Mantenidor en 10 ocasions de falleres majors de Paterna i moltes més altres de les seues comissions. Ha fet de presentació i guionista en altres esdeveniments organitzats per la JLFP, intercomparses, Confraria i comissió de festes. Quatre anys delegat de junta local.

Candidatura 3
Francisco Arjona i Molina

Faller fundador de Vicente Mortes, quaranta-un anys de faller. Quatre anys president de falla i un altre de co-president. Membre de la banda de cornetes i tambors de la falla a la seua fundació, directiu en diferents càrrecs al llarg de tota la seua trajectòria fallera. Tres anys com a delegat de JLFP.

Candidatura 4
José Lombardero i Fernández

Faller fundador de Campament. Trenta-un anys de faller. Set anys president de Campament i altres 7 de president de JLFP. Catorze anys al capdavant de forma consecutiva. Fou el primer president de JLFP elegit democràticament entre les falles de paterna i el primer faller de la nostra història en assolir la insígnia d’or llorejada de JLFP. Un dels grans impulsor de les nostres falles a les dècades dels 70 i els 80.

Candidatura 6
Santiago Puentes i Segarra

Fundador de la falla Sant Roc, quaranta anys de faller. President dos anys de sant roc i altres dos anys d’Alborxí. Més de deu anys com a delegat de JLFP, dels quals un any vicepresident. Autor de més de 40 guions de presentacions i exaltacions per a la seua comissió, JLFP i altres comissions falleres. Creador del programa “Paterna en falles” que hui en dia dirigeix. Presentador i mantenidor de les seues comissions i JLFP en diverses ocasions. Premi al millor guió, direcció i interpretació de teatre a Paterna. Sempre ha estat en junta directiva desenvolupant quasi qualsevol càrrec. Llibret, crítica, monument, festejos, secretaria, etc.

Candidatura 9
José Augusto Martínez i García

Quaranta anys de faller a Campament. 5 anys president de falla, quatre anys vicepresident i vuit anys delegat de JLFP. Faller tot-terreny que compagina la falla amb la seua altra passió, la direcció esportiva de clubs de futbol. Ha desenvolupat diferents càrrecs al llarg i ample de la seua trajectòria, participar i col·laborar en qualsevol delegació i a JLFP sempre ha sigut la veu de l’experiència, la pausa i el seny, sent un dels majors referents actuals de les falles de Paterna.

CATEGORIA: Premi al Mèrit Faller Professional o institucional

Candidatura 1
Teresa Segarra i Belda

Per tota una vida dedicada a la música tradicional valenciana, el cant d’estil i la promoció i difusió d’aquesta.

Candidatura 3
José Badia i Roca

Artista faller que fa més de trenta anys que planta a les falles de Paterna en les comissions de Sant Roc i l’Amistat.

Candidatura 4
GESPA, gestión y Servicios de Paterna, S.L.U.

Empresa municipal de Paterna per la seua estima, bona predisposició i extraordinari treball tant de la direcció com dels seus treballadors en tots i cadascun dels actes i esdeveniments que desenvolupem les falles de Paterna, els quals serien més difícil de dur a terme sense l’inestimable treball d’aquesta societat.

Candidatura 5
Jose Miguel Colás i Peris

Intendent cap de la policia local de Paterna, responsable d’actes i esdeveniments al carrer, el qual vetla per la seguretat, normativa i bon desenvolupament de tots els actes fallers.

Candidatura 6
Protecció Civil de Paterna

Pel seu suport, treball i disposició en els esdeveniments que són necessaris per al bon desenvolupament i la seguretat dels actes fallers de Paterna