A continuació es detallen les diferents candidatures que seran les que opten al guardó de la IV Edició al Mèrit Faller de Paterna.

CATEGORIA: Premi al Mèrit Faller Individual o Col·lectiu

Candidatura 1
Iván Ortiz i Silverio

Faller de la falla Enric Valor, trenta-tres anys de faller. Mantenidor en 10 ocasions de falleres majors de Paterna i moltes més altres de les seues comissions. Ha fet de presentació i guionista en altres esdeveniments organitzats per la JLFP, intercomparses, Confraria i comissió de festes. Quatre anys delegat de junta local.

Candidatura 2
Juan Miguel Escrich i Pinazo

Faller de la falla Porta del Sol, quaranta-dos anys de faller. Trenta anys consecutius en càrrecs directius incloguen el de president. Uns 6 anys delegat de junta local fallera als anys noranta sent vicepresident d’aquesta. Impulsor de la nit d’albaes pel seu vincle amb el cant d’estil. L’any 2013 assoleix el càrrec de president de JLFP durant un exercici.

Candidatura 3
Francisco Arjona i Molina

Faller fundador de Vicente Mortes, quaranta-un anys de faller. Quatre anys president de falla i un altre de co-president. Membre de la banda de cornetes i tambors de la falla a la seua fundació, directiu en diferents càrrecs al llarg de tota la seua trajectòria fallera. Tres anys com a delegat de JLFP.

Candidatura 4
José Lombardero i Fernández

Faller fundador de Campament. Trenta-un anys de faller. Set anys president de Campament i altres 7 de president de JLFP. Catorze anys al capdavant de forma consecutiva. Fou el primer president de JLFP elegit democràticament entre les falles de paterna i el primer faller de la nostra història en assolir la insígnia d’or llorejada de JLFP. Un dels grans impulsor de les nostres falles a les dècades dels 70 i els 80.

Candidatura 5
Yolanda Santisteban i Recamales

Fallera de Jacinto Benavente Alborxí. Trenta-set anys de fallera. Mantenidora en la seua comissió en 8 ocasions i altres 4 en Junta local fallera. Dos anys guanyadora del cartell de falles. Cinc anys delegada de JLFP, dos d’ells vicepresidenta. Impulsora del primer play-back conjunt entre falles. Guanyadora de diversos premis de llibret incloguen el 18° de conselleria i diversos primers de l’ajuntament de Paterna. Guanyadora de concurs de play-back baix la seua direcció. Recupera la tradició de “la nit d’alba” a la seua falla i ha col·laborat en diversos llibrets d’altres comissions.

Candidatura 6
Santiago Puentes i Segarra

Fundador de la falla Sant Roc, quaranta anys de faller. President dos anys de sant roc i altres dos anys d’Alborxí. Més de deu anys com a delegat de JLFP, dels quals un any vicepresident. Autor de més de 40 guions de presentacions i exaltacions per a la seua comissió, JLFP i altres comissions falleres. Creador del programa “Paterna en falles” que hui en dia dirigeix. Presentador i mantenidor de les seues comissions i JLFP en diverses ocasions. Premi al millor guió, direcció i interpretació de teatre a Paterna. Sempre ha estat en junta directiva desenvolupant quasi qualsevol càrrec. Llibret, crítica, monument, festejos, secretaria, etc.

Candidatura 7
Juan Pedro Ortega i Robledillo

Faller de Colom d’Or i Sant Roc vint-i-cinc anys. President de Colom d’or disset anys consecutius, la xifra més alta de presidència de falla de la història de les nostres falles.

Candidatura 8
Delegación de interpretación musical de la falla Plaça Dos de Maig

Equip de play-backs de la comissió amb més trenta anys al capdavant de la interpretació musical i sent un referent a les falles de Paterna. Única comissió que manté de forma regular un concurs de play-backs a l’aire lliure al llarg dels anys. Participant en la majoria de la “xampions” del play-back de juntes locals representant a Paterna. Guanyadors de moltíssims concursos de fi de festa a Paterna i fora d’ella, una de les poques comissions apuntada al concurs de play-back de JLFP que es volia fer a juliol.

Candidatura 9
José Augusto Martínez i García

Quaranta anys de faller a Campament. 5 anys president de falla, quatre anys vicepresident i vuit anys delegat de JLFP. Faller tot-terreny que compagina la falla amb la seua altra passió, la direcció esportiva de clubs de futbol. Ha desenvolupat diferents càrrecs al llarg i ample de la seua trajectòria, participar i col·laborar en qualsevol delegació i a JLFP sempre ha sigut la veu de l’experiència, la pausa i el seny, sent un dels majors referents actuals de les falles de Paterna.

CATEGORIA: Premi al Mèrit Faller Professional o institucional

Candidatura 1
Teresa Segarra i Belda

Per tota una vida dedicada a la música tradicional valenciana, el cant d’estil i la promoció i difusió d’aquesta.

Candidatura 2
Centres Comercials Carrefour, S.A.

Per ser l’empresa privada que més diners ha invertit en la promoció del seu negoci mitjançant les falles de Paterna, havent-les recolzat al llarg de més de vint-i-cinc anys, primer mitjançant la creació d’una falla i posteriorment amb el concurs de paelles per a les falles de Paterna.

Candidatura 3
José Badia i Roca

Artista faller que fa més de trenta anys que planta a les falles de Paterna en les comissions de Sant Roc i l’Amistat.

Candidatura 4
GESPA, gestión y Servicios de Paterna, S.L.U.

Empresa municipal de Paterna per la seua estima, bona predisposició i extraordinari treball tant de la direcció com dels seus treballadors en tots i cadascun dels actes i esdeveniments que desenvolupem les falles de Paterna, els quals serien més difícil de dur a terme sense l’inestimable treball d’aquesta societat.

Candidatura 5
Jose Miguel Colás i Peris

Intendent cap de la policia local de Paterna, responsable d’actes i esdeveniments al carrer, el qual vetla per la seguretat, normativa i bon desenvolupament de tots els actes fallers.

Candidatura 6
Protecció Civil de Paterna

Pel seu suport, treball i disposició en els esdeveniments que són necessaris per al bon desenvolupament i la seguretat dels actes fallers de Paterna