La primera edició del Premi al Mèrit faller de la vila de Paterna va sortir com una iniciativa de la nostra comissió per tal de donar valor a la marca «Falles de Paterna».
Volíem que es donara un reconeixement públic a persones, grups o entitats, de l’actualitat o del passat que al llarg del temps o de forma puntual han desenvolupat un treball que ha contribuït a l’enaltiment, fonament i prestigi de les falles de Paterna.

El Premi va ser tot un èxit i va calar de manera meravellosa entre tots els fallers de la ciutat.

A continuació detallem qui va formar part del jurat i les diferents candidatures que anaren quedant al camí fins a proclamar el vencedor d’aquest any.

Cal recordar que guanyadors, candidats, membres del jurat i comissió tots junts fem que cada dia, mes si cap, les falles de Paterna s’elegisquen com unes de les més importants festes del nostre poble i traspassen fronteres més en allà de la nostra vila i es convertisquen en referent del món faller.

Bases Reguladores 2019

Entrega del guardó

La nit del passat dissabte dia 9 de Febrer de 2019, la comissió va celebrar el sopar de Gala dels seus Fallers d’Honor, on va reunir a una gran part dels seus integrants per acompanyar, tant als seus fallers i falleres d’honor, com alguns col·laboradors que durant aquest exercici ens han ajudat d’una forma especial, als quals se’ls va fer lliurament d’un xicotet obsequi. El lloc que va acollir aquesta I edició d’aquest guardó va ser la mateixa seu de l’associació. Els encarregats de presentar l’esdeveniment van ser Maria Medel i Jorge Arjona, dos joves que pertanyen a la comissió, que com bé diu el president de Mortes “aquests joves han passat de ser el futur a ser el present”.

L’acte va estar presidit per les Falleres Majors de la Comissió, Sonia Das i Cristina Arnaiz (FMI), els Presidents de la comissió Alfons Morcillo i Joan Bernabé (Inf), així com per l’Alcalde de la Vila de Paterna, Juan Antonio Sagredo i pel President de la Federació Junta Local Fallera de Paterna, Gregorio Buendía, que no es van voler perdre l’esdeveniment.

En el moment del lliurament, es va nomenar al jurat de la I edició del premi al mèrit faller i es va fer un repàs de totes les candidatures que hi han hagut en aquesta edició per obtenir el guardó, per acabar nomenant a la candidatura guanyadora, que ha estat la Delegació de Llibret de la Falla Mariano Benlliure – Poeta Zorrilla de Paterna, on van pujar a recollir el premi, el seu President Adrián Guzmán acompanyat de Juan Carlos Gómez, membre en aquests últims anys de la delegació de llibret guanyadora d’aquest premi.

En el moment del lliurament, tant el jurat, President de la JLF i Alcalde, van dedicar unes paraules, donant l’enhorabona a la comissió organitzadora de l’esdeveniment, animant-los a seguir amb aquesta iniciativa, per molts anys més, així com al guanyador. L’últim a parlar va ser el president de la comissió que es va alçar amb el guardó, on amb unes boniques paraules va agrair haver estat els guanyadors en aquesta I edició, ja que per a ells ja era un premi el fet d’estar nominats al costat dels altres candidats, on es trobaven, noms molt coneguts i amb un alt prestigi en el món faller de Paterna, ni que dir, l’alegria de saber-se guanyadors i que se’ls reconega en la seua pròpia terra.

Es va acabar la nit, amb un brindis per les Falles de Paterna i les Falles 2019.

#SomFalla #SomFamilia #SomMortes #PremiMèritFallerViladePaterna #Falles2019