Un any més, des de la falla Vicente Mortes, convoquem el Premi al Mèrit Faller del poble de Paterna a la seua Tercera edició. Als pròxims dies donarem el tret d’eixida a aquest cada vegada més esperat premi. Totes les novetats estaràn publicades tant a les xarxes socials de la Falla Vicente Mortes, com a aquesta web www.fallesdepaterna.es
A continuació detallem les persones que seran els membres del jurat i que decidiran el guanyador d’aquesta tercera edició.

I ací tenim els candidats que obtén al guardó de la III Edició al Premi al Mèrit faller de Paterna. Tots i cada un d’ells fan les falles més grans i són un honor per a tots els fallers d’aquesta vila.

El concurs avança i ja tenim elegides les candidatures que passen a les semifinals de la III Edició al Mèrit Faller de la Vila de Paterna.

Desprès d’algun temps sense poder reunir-se per fi podem anunciar quines seran les candidatures que opten al premi del Mèrit Faller en aquesta III Edició.


La Falla Vicente Mortes, dins del seu ample ventall d’activitats culturals que desenvolupa dins de les seues atribucions com a entitat cultural sense ànim de lucre, organitza aquest certamen, el qual consisteix a atorgar un reconeixement al mèrit faller, ja no dins de la seua comissió, sinó ampliant al conjunt de les Falles de Paterna.

L’objectiu d’aquest certamen és reconéixer de forma pública el treball i els mèrits, siguen individuals o col·lectius, que diferents persones, grups o entitats desenvolupen o hagen desenvolupat al llarg del temps o de manera puntual, i hagen contribuït a l’enaltiment, reconeixement i millor posició de la festa de les falles a Paterna.

Les Falles a Paterna es remunten des de la dècada del 40 fins a l’actualitat, i durant molt de temps i encara hui en dia, són un eix vertebrador fonamental de l’associacionisme dins del municipi de Paterna, sent la seua federació una de les més importants per treball, nombre i influencia. Les falles de paterna, són a més el tipus d’associació més diversificat al territori i que arriba a una major quantitat de carrers i barris del municipi.

L’Associació Cultural Falla Vicente Mortes i Adjacents, fundada el 1981, és una falla amb un enorme prestigi dins del món faller i també fora d’ell, preparada per a organitzar aquest certamen d’una manera objectiva, desinteressada i imparcial.

En aquest any 2020 ja són tres les edicions d’un premi que va calant molt entre el món faller, no tan sols en el poble de Paterna sinó més enllà i són diversos mitjans de comunicació a nivell Comunitat Valenciana que hi han posat els ulls i han donat cobertura a aquest esdeveniment que organitza la comissió.

En la primera edició els guardonats van ser la DELEGACIÓ DE LLIBRET DE L’A.C. Falla Mariano Benlliure – Poeta Zorrilla de Paterna, per dur el nom de Falles de Paterna durant molts anys als més prestigiosos certàmens de llibrets fallers.

En la segona edició el guanyador fou En GREGORIO BUENDÍA IBÁÑEZ, pels seus vint-i-sis anys treballant per les falles de Paterna des de la Junta Local Fallera de Paterna, sent la persona amb més anys en aquesta Junta Local com a delegat, sent els 6 últims com a president d’aquesta.